مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج

ازدواج اتفاق مهمی در زندگی شخصی هر فرد می‌باشد. با ازدواج و وارد شدن به زندگی مشترک، زندگی مشترکی آغاز می‌شود که سرتاسر آن تعهد می‌باشد. ازدواج باعث رشد و تعالی افراد و خارج شدن از منیت می‌شود. با احساس عشق و علاقه به طرف مقابل زندگی مشترک آغاز می‌شود و دیگر از تصمیمات ناپخته و عجولانه هیچ اثری نمی‌باشد. اما ازدواج خود دارای چالش‌های زیادی می‌باشد به همین دلیل تا احساس آمادگی و پختگی کامل نکرده‌ایم نباید اتفاق بزرگ زندگی خود را رقم بزنیم. برای داشتن زندگی موفق و در عین حال شاد باید دو طرف افکار منفی و ناباورانه را از ذهن خود دور کرده و با همراهی هم زندگی سراسر شادی برای همدیگر رقم بزنند. هر فردی زندگی خانواده‌ای که در آن به دنیا آمده را خود انتخاب  نمی‌کند اما اختیار انتخاب زندگی آتی خود را دارد. هیچ چیز به اندازه ازدواج موفق نمی‌تواند افراد را در زندگی شاد کند بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را نمود. مسلماً ازدواج آمادگی و اشتیاق می خواهد تا به طرف مقابل احساسی پیدا نشود نمی‌توان انتظار ازدواج داشت در اینجاست که باید به طور دقیق و هوشمندانه شریک مقابل را مورد بررسی قرار داد و میزان علاقه و تفاهم و هزاران مسائل دیگر در مودر خود و او را محک زد. البته وجود احساس عشق و علاقه  صرفاً نمی‌تواند محرک خوبی برای شروع زندگی باشد زیرا طبیعتاً دو طرف چالش‌ها و افکاری دارند که شاید خودشان نیز درباره آن آگاهی نداشته باشند. حتی فکر کردن به ازدواج خود باعث به ‌وجود آمدن مسئولیت‌ و دغدغه‌های  زیادی می‌باشد شاید دو طرف از همه نظر مناسب ازدواج برای یکدیگر هستند اما حفظ همین رابطه نیز دغدغه مربوط به خودش را دارد که باید آن را حفظ نمود.

اصولاً مشورت گرفتن از افراد متخصص در مورد کوچکترین امور می‌تواند کمک شایان توجهی برای عدم شکست نماید. استفاده از راهنمایی افرادی به نام مشاور که در این زمینه خدمات ارائه می‌دهند، باعث می‌شود تا بهترین تصمیم در مورد ازدواج گرفته شود. مشاور به طور دقیق و به بهترین روش چالش‌هایی که بعد از ازدواج هر فرد با آن مواجه می‌شود را راهنمایی می‌نماید. مشاوره گرفتن از مشاورین قبل از ازدواج، باعث می‌شود تا درک عمیق‌تری نسبت به پارنتر خود داشته و برای آغاز زندگی مشترک به بهترین شکل ممکن برنامه‌ریزی نماییم. قبل از ازدواج یک مشاور می‌تواند در مورد مواردی همچون: امور مالی، فرزندآوری، عاطفه و محبت، ارتباطات خانوادگی، اوقات فراغت، اهداف شغلی و….. مشاوره دهد. بنابراین همانطور که دیدیم مشاور در همه زمنیه‌های زندگی نقش به‌سزایی دارد و بهتر است در همه امور از آنها کمک گرفته شود. دنیای قبل از ازدواج دنیایی پرهیجان می‌باشد اگر شناختی از این دنیای پرهیجان نداشته و انتخاب اشتباهی داشته باشیم، نه تنها از این دنیای پر هیجان زیبا لذت نخواهیم برد بلکه آن را به زودی نیز از دست خواهیم داد.

مشاوره ازدواج برای دختر

همانطور که همه می‌دانیم مقوله ازدواج از تقدس بالایی برخوردار است. بیشتر مشاوران به دختران توصیه دارند تا زمان قبل از ازدواج  مقداری خودخواه باشند اما بعد از ازدواج باید فداکار باشند و برای همسر خود از خود گذشتگی داشته باشند. همچنین قبل از ازدواج دختران باید نسبت به همسر آینده خود سخت‌گیر و بدبین باشند اما بعد از ازدواج باید دست از سخت‌گیری برداشته و نسبت به شوهر خود خوش‌بین باشند. دختران در ازدواج نباید به صورت یکطرفه علاقمند باشند زیرا این ابراز علاقه نه تنها به ازدواج ختم نمی‌شود بلکه شانس او را برای انتخاب‌های بعدی ازدواج از بین خواهد برد. بنابراین دختران در ازدواج باید عجه نکنند و قبل از فراهم شدن همه شرایط طرف مقابل هیچ اقدامی نکنند. دختران باید ببینند همسر مورد نظر خود دارای چه صفات مثبتی می‌باشد.

ازدواج برای دختران از همان بچگی جذابیت‌های زیادی داشته و به آن فکر می‌کردند. با این‌حال در مورد انجام ازدواج نباید عجله نمود. بهتر است برای شناخت طرف مقابل برای ازدواج، مدتی را با او از نظر اجتماعی در ارتباط باشند. حسن این کار این است که در مدت آشنایی کاملاً به اخلاق و رفتار طرف مقابل دست پیدا نموده و راحت‌تر تصمیم می‌گیرند. همچنین دختران اگر در زمان ازدواج استقلال مالی داشته و روی پای خود بایستند، بعد از ازدواج مخارج زندگی را بهتر مدیریت می‌نمایند و از طرفی برای زندگی خود کمک خرج هستند. دختران با انجام مشاوره قبل از ازدواج باعث می‌شوند تا یک زندگی و رابطه قوی و سالم را ایجاد کنند. اکثر رابطه‌های آتشین که قبل از ازدواج شکل می‌گیرد متأسفانه به دلیل ناآگاهی از یکدیگر پس از مدتی به سردی گراییده و زوجین دچار مشکل می‌شوند. مشاوره قبل از ازدواج زندگی، دختران را گارانتی نمی‌کند اما باعث می‌شود تا آگاهی و شناخت نسبت به شرایط زندگی دو طرف افزایش پیدا نموده و از تنش و کش و قوس‌های بعد از ازدواج جلوگیری شود.

مشاوره ازدواج حضوری

امروزه مشاوره ازدواج در جامعه امری ضروری و در عین حال شناخته شده می‌باشد. اصولاً زوجینی که خواهان دوام و استحکام زندگی مشترک خود هستند قبل از ازدواج اقدام به انجام مشاوره می‌نمایند.  کسانی که به تعهد طولانی مدت فکر می‌کنند سعی دارند قبل از ازدواج از راهنمایی مشاورین کمک بگیرند. زیرا استفاده از مشاور بر کیفیت زندگی آنان اثر‌گذار می‌باشد. مشاوره حضوری بهترین نوع مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد. زیرا پس از جلسات اولیه برخی افراد متوجه می‌شوند که نیاز به این امر داشتند. در مشاوره حضوری به این علت که دختر و پسر با هم در حضور مشاور حضور دارند به راحتی می‌توانند دیدگاه‌ها و نظرت خود را گفته و نظرات طرف مقابل را نیز گوش دهند. در جلسه مشاوره حضوری زوجین می‌توانند در مورد ایده‌‌آل‌هایشان در زندگی مشترک صحبت کنند. گاهی اوقات در جلسات حضوری مشاوره، از زوجین درخواست می‌شود تا به صورت فردی و تنها با آنان صحبت شود، در این جا هیچ جای نگرانی نیست زیرا این روند در جلسات مشاوره طبیعی می‌باشد. افراد با ازدواج قدرت تصمیم‌گیری و اختیاری بیشتری پیدا می‌کنند بنابراین نقش بسیار مهمی در ساخت زندگی مشترک خود دارند. افراد هیچ نقشی در انتخاب زندگی خانوادگی که در آن به دنیا آمدند ندارند اما می‌توانند تأثیر مهمی در زندگی زناشویی خود داشته باشند. با مراجعه به افرادی که می‌توانند در زمینه زندگی مشترک به ما مشاوره بدهند، می‌توان زندگی سراسر شاد و موفقی داشت.

مشاور ازدواج آنلاین

بیشتر افراد تمایل چندانی به مشاوره قبل از ازدواج ندارند و باور دارند تصمیم‌گیری در مورد مسئله مهمی همچون ازدواج برعهده خودشان است. برای شانه خالی کردن از مشاوره ازدواج بهانه‌های مختلفی می‌تراشند و به هر نحو ممکن آن را زیر سؤال می‌برند. یکی از بهانه‌ها این است که وقت کافی ندارند تا آن را صرف مشاوره کنند. در صورتی که حتی اگر درست هم گفته باشند دلیلشان موجه نمی‌باشد زیرا از راه دیگری مثل مشاوره آنلاین، می‌توانند مشاوره ازدواج بگیرند. روش مشاوره آنلاین هیچ فرقی با راه‌های دیگر مشاوره مثل مشاوره حضوری ندارد. همه کسانی که خدمات مشاوره انجام می‌دهند هدفشان ارائه خدمات مشاوره می‌باشد اما انتخاب روش برعهده زوجین می‌باشد. گاهی اوقات محل زندگی برخی افراد شهرستان است و امکان مراجعه حضوری برای مشاوره حضوری ندارند، مشاوره آنلاین بهترین روش است تا از خدمات مشاوره بهره‌مند شوند. البته فرایند مشاوره آنلاین همانند سایر روش‌های دیگر مشاوره، کاملاُ محرمانه و حفظ اصول رازداری انجام می‌پذیرد.

هزینه مشاوره ازدواج

در قسمت‌های گذشته به اهمیت مشاوره قبل از ازدواج چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین پرداختیم. حال باید دید که مشاوره به چه نحو و با چه هزینه‌ای صورت می‌گیرد؟ تعداد جلسات مشاوره با تشخیص مشاور می‌تواند از 2 جلسه تا 10 جلسه باشد. تعداد جلسات مشاوره بستگی به میزان شناخت مشاور از روحیات و شرایط هر فرد، دارد. مشاور با توجه به صحبت‌های طرفین و سنجش شخصیت و روحیات آنها و همچنین میزان تفاهم موجود بین آنها، تعداد جلسات مراجعه را مشخص می‌نماید. هزینه هر جلسه مشاوره را هر ساله سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تعیین می‌نماید. تعیین میزان هزینه مشاوره بر اساس معیارهای متفاوتی می‌باشد. این معیارها عبارتند از:

  • شهری که مرکز مشاوره در آن مستقر می‌باشد. زیرا هزینه مشاوره در تهران بیشتر از سایر نقاط کشور می‌باشد.
  • میزان تحصیلات مشاور. مشاورانی که مدرک دکترا دارند مسلماً هزینه بیشتری برای مشاوره دریافت می‌کنند.
  • موضوع مورد مشاوره در میزان هزینه تأثیر‌گذار خواهد بود. معمولاً مشاورین در خصوص اختلالات شخصیتی، مشکلات زناشوئی، روان‌درمانی، زوج درمانی مشاوره می‌دهند.
  • روش انجام مشاوره در میزان هزینه نقش دارد. بر اساس روش حضوری، آنلاین یا تلفنی، هزینه مشاوره متفاوت می‌باشد.

بنابراین هزینه مشاوره بر اساس فاکتورهای مختلفی، مشخص می‌شود. عده‌ای گمان می‌کنند که هزینه کردن جهت امر مشاوره قبل از ازدواج، کاری بیهوده است در صورتی که اینطور نیست. فرض کنیم دو نفر با عشق و علاقه فراوان اما بدون اینکه هیچ شناختی از هم داشته باشند همدیگر را برای ازدواج انتخاب می‌کنند. این دو نفر بعد از صرف هزینه‌های زیاد برای مراسم عروسی، زیر یک سقف زندگی خود را شروع می‌کنند اما پس از مدتی متوجه اخلاق واقعی یکدیگر می‌شوند و گاهاً برای همدیگر نیز غیر قابل تحمل می‌شوند، آیا بهتر نبود قبل از ازدواج ، بخش کوچکی از هزینه‌ای که صرف مراسم عروسی کردن را، صرف مشاوره قبل از ازدواج می‌کردن تا بدین‌گونه مستاصل و درمانده نمی‌شدند؟!!! حتی با یک حساب سرانگشتی نیز متوجه میشویم که هزینه مشاره قبل از ازدواج خیلی کمتر از هزینه‌های سرسام‌آور مراسم عروسی می‌شود.

دلایل مشاوره پیش از ازدواج

همه می‌دانیم که خانواده نهادی مقدس می‌باشد به همین دلیل هزینه کردن برای دوام آن از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا باعث می‌شود از آسیب‌هایی همچون طلاق، خشونت‌های خانوادگی، فرزند آزاری، همسر آزاری، اعتیاد و….. جلوگیری به عمل آید. در جلسات مشاوره از طرفین سوالات روانشناسی نیز پرسیده می‌شود تا روحیات آنان مشخص گردد. پاسخ زوجین به این سؤالات تأثیر زیادی در راهنمایی مشاور دارد. اگر طرفین درک درستی از یکدیگر داشته باشند باعث کاهش استرس یکدیگر می‌شوند آنها باید تفاوت‌ و توانایی یکدیگر را بشناسند و خارج از آن میزان،از یکدیگر انتظار نداشته باشند بنابراین هرچه  زوجین شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند می‌توانند مشکلات آینده را کم‌رنگ‌تر نمایند. و این‌ها فقط با انجام مشاوره با مشاورین متخصص امکن‌پذیر خواهد بود. زیرا زمانی که یک مشاور نظرات، خواسته‌ها و اهداف زوجین را می‌شنود، با کمک آنها سعی می‌کند تا طرفین به اهداف و خواسته‌های یکدیگر نزدیک شوند.

از دلایل مهم مشاوره قبل از ازدواج می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مشاوره باعث می‌شود تا زوجین از رویا‌پردازی خارج شده و با واقعیت زندگی روبرو شوند. شاید زوجین تا قبل از ازدواج تصور کنند که ازدواج امری است راحت و همه کارها به صورت نرمال انجام می‌پذیرد در صورتی که این‌طور نیست و این باور غلط می‌باشد. مشاور سعی می‌کند تا افراد را از این باور غلط خارج کرده و نگاه دقیق و واقع بینانه‌ای به مقوله ازدواج داشته باشند.
  • در جلسات مشاوره زوجین به شناخت دقیق‌تری نسبت به همدیگر می‌رسند. در مراسم‌های اولیه ازدواج معمولاً طرفین خود واقعی را نشان نمی‌دهند به همین دلیل خانواده‌های دو طرف شناخت کافی از همدیگر نداشته و در آینده دچار اختلاف می‌شوند. مشاوره قبل از ازدواج باعث شفاف‌سازی این روابط می‌شود زیرا از همان ابتدای شکل‌گیری خواستگاری، بدون هیچ تعارفی، افراد را از واقعیت وجودی خود آگاه می‌سازند تا بهترین تصمیم برای ازدواج گرفته شود.
  • هیچ‌ فردی نمی‌تواند تمامی برنامه‌هایی که از پیش تعیین نموده و در افکار خود دارد را به مرحله اجرا برساند اما از طرفی نداشتن برنامه می‌تواند یکی از نقطه ضعف‌های افراد باشد. مشاور می‌تواند علاوه بر اینکه برای افراد برنامه تنظیم می‌کند، برای آنها نیز چارچوب زمانی در نظر بگیرد تا بر اساس برنامه‌هایی که زوجین برای همدیگر مشخص می‌کنند با توافق همدیگر آنها را به انجام برسانند.

نتیجه:

به هیچ عنوان نباید برای مشاوره قبل از ازدواج بهانه تراشید. قطعاً هر کس تمایل دارد تا عشقی ماندگار و پایدار داشته باشد اما این ماندگاری بدون شناخت از همدیگر امکان‌پذیر نخواهد بود. قطعاً تنها کسی که ما را به این شناخت نزدیک می‌کند مشاور می‌باشد. در این بین هستند افرادی که بدون کوچک‌ترین مشکل نزد مشاور ازدواج می‌روند تا نکته قابل توجهی را نادیده نگرفته باشند. باید توجه داشت که مراجعه به مشاور قبل از ازدواج بدون داشتن حرف و نکته‌ای مناسب نمی‌باشد زیرا در جلسات مشاوره با صحبت کردن روحیات درونی افراد مشخص می‌شود. البته مراجعه به مشاور قبل از ازدواج مناسب دختر و پسری که از مدت آشنایی آنها مدت زیادی گذشته و نسبت به همدیگر علاقه شدید پیدا نموده‌اند، نمی‌باشد. بلکه مناسب‌ترین زمان روزهای شروع رابطه می‌باشد.

 

بدون دیگاه

ارسال یک نظر

نوبت دهی درباره ما خانه وبلاگ جست و جو