استقلال افراطی

استقلال افراطی

به قلم استاد مخدومی

یکی از مراجعینم که خانمی 50 ساله بود وارد اتاق شد:

بسیار ظاهری آراسته و زیبا داشت ، با متانت هر چه تمام سلام کرد و نشست روی صندلی که خیالش راحت شود ، با من کامل می تواند چشم تو چشم باشه ؟؟ وقتی از تحصیلات و موفقیت شغلی و زندگیش گفت تحسینش کردم. اما به یکباره بغض کرد و گفت خیلی تنهام، احساس خوبی نسبت به خودم ندارم و اصلا از خودم راضی نیستم، دوست صمیمی ندارم که باهاش حرف بزنم برای همین اومدم پیش شما..؟

بدون هیچ مکثی به حرف هاش ادامه داد و گفت:

همیشه دلم میخواست بی عیب و نقص باشم و در صدر جدول قرار بگیرم. همه منو زنی قوی و سرسخت می دونن و این به احساس قدرت می ده. اما خیلی تنهام آدم ها زود تنهام می گذارند و بهم می گن تو خیلی سرد و نچسبی. تمام کارهامو خودم انجام میدم به بهترین شکل ممکن و از کسی کمک نمی گیرم و… داشتم به حرفاش گوش میدادم و پرسیدم گفتم خیلی هم خوب که آنقدر قوی و موفق هستید ، این خودش نکته مثبتیه اما این ها چقدر زمان رو از تو می گیره ؟

گفت: خیلی زیاد.

پرسیدم خوب چرا آن قدر به خودت سخت می گیری ؟

گفت: خوب باید بتونم ار پس تمام کارها و مسئولیت های خودم بربیام و همه رو عالی انجام بدم ؟

گفتم: تو کارتون اگر مشکلی براتون پیش بیاد از کس دیگه ایی هم راهنمایی می گیرید؟

یا اصلا فرض کن نتونستی کارتو درست انجام بدی اونوقت از کی کمک می گیری؟

یک نگاه چپی بهم انداخت و با خشم گفت هیچوقت. من آنقدر آدم ضعیف و ناتوانی نیستم خودم باید از پس همه کارای خودم بربیام و… افرادی که این گونه حصار قدرت و توانمندی بی چون چرایی را برای اثبات خودشون دور خودشون کشیدند کم نیستند. این افراد یه احساس ضعف و ترس از ناتوانی در درونشون دارند و برای نادیده گرفتن این احساس ، سعی می کنن با قوی بودن و شکست ناپذیر بودن های افراطی خودشون رو از روبرو شدن با این ترس مصون نگه دارن…

خصوصیات افرادی که کمال گرا و استقلال طلب هستن:

عدم اعتماد به دیگران ، سرد و نچسب ، خشک و رسمی ، کنترل افراطی محیط و دیگران ، رابطه صمیمی و نزدیک ندارند، از کسی درخواست کمک نمی کنند و….

با تمام این ها از این فرد آدمی تنها و غمگینی درست کرده بود که مجبور شده بود برای نجات خودش بلاخره از کس دیگه ایی کمک بخواهد… و جالبه بدونید این استقلال طلبی افراطی امروزه در زنان خیلی بیشتر به چشم میخوره و برای اینکه ثابت کنند به هیچ مردی یا کس دیگه ایی نیاز ندارند به یک مستقل نمایی بیش از حد میرسند و فکر می کنند یک دختر قوی ، دختریه که از پس همه کارهاش بربیاد و… که متاسفانه اون ها رو به مسیری سوق می ده که دیگه هیچوقت احساس رضایت از خودشون نداشته باشند…!!!!

یه چیزی رو هیچوقت فراموش نکنیم که ما همیشه به دیگران برای حضورشون ،کمک هاشون ، مهربونی و تنها نبودن هامون نیاز داریم چون انسان ذاتا نیازمند آفریده شده و برای نیازهاش بشدت به یک حامی نیاز داره و گرنه با این حصار تنهایی و قدرت که دور خودمون می کشیم زیاد دووم نمیاریم و زنده نمی مونیم… استقلال و توانای تا یه حدی لازمه رفتار فردیه ولی ما همیشه به دیگری برای وقتایی که به یک حضور گرم و شانه هایی که علیرغم تواناییت ، بتونی بهش تکیه کنی و… نیاز داریم. برای درمان استقلال افراطی می توانید از متخصصان کلینیک روانشناسی استفاده کنید

 

 

۴ دیدگاه ها
  • محمد صادق کیانی
    نوشته شده در ۰۵:۰۳h, ۰۲ اردیبهشت پاسخ

    بله منم موافقم . خوبه زنان جامعه ما روز به روز دارن مستقل تر میشن ولی خانواده هم باید نقش خودش را داشته باشه

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۰۷:۴۷h, ۰۲ اردیبهشت پاسخ

      سلام خیلی ممنون از نظر شما . بله نقش خانواده بسیار در سلامت روان افراد پر رنگ است .

  • نسرین نصرت طلب
    نوشته شده در ۱۲:۵۳h, ۰۱ شهریور پاسخ

    خسته نباشید.
    با نشر شما موافقم. استقلال خیلی خوبه اما «بنی آدم اعضای یکدیگرند»
    تعامل و ارتباط با دیگران باید برقرار باشد.

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۰۹:۱۸h, ۰۲ شهریور پاسخ

      خیلی تشکر از کامنت شما

ارسال یک نظر

نوبت دهی درباره ما خانه وبلاگ جست و جو