بیماری مانکنی

بیماری مانکنی

به قلم استاد مخدومی

تمایل به کامل و بی نقص بودن ، دوست داشتنی بودن و کمال گرایی های افراطی برای رسیدن به پذیرش توسط دیگران بیشتر از اون که به نفع مون تموم بشه به ضررمون تموم میشه!؟

کمال گرایی هایی که خیلی ها رو ( به خصوص زنان و دختران جامعه ) سوق میده. که دنبال بهترین هایی مثل زیبا بودن ، شبیه مانکن های تبلیغاتی شدن برای رسیدن به لاغری استاندارد یا بهتر بگم جنگیدن برای لاغری باشند ، که البته از حضور پر رنگ رسانه ها هم توی این جاده ایده آل گرایی که انتهاش معلوم نیست به کجا ختم میشه هم غافل نمونیم. این جنگیدن در نهایت منجر به آنورکسیا (بی اشتهایی عصبی) در فرد میشه!؟

اما بی اشتهای عصبی چیه؟

شاید اولش خیلی معمولی فرد دنبال رژیم لاغری برای کاهش وزنش باشه ولی کم کم فرد شروع می کنه به کمتر و کمتر غذا خوردن و با وجود اینکه فرد چیز زیادی هم نخوره باز هم تصورش بر اینه که چاق و بد ریخته و… تمام حواسش دنبال میزان کالری هایی که مصرف می کنه ، ورزش های سنگین انجام میده و همین امر باعث میشه مدام وزن کم کنه تا جایی که فرد به وزنی حداقل پانزده کیلو کمتر از وزن طبیعی و نرمالش میرسه.

بدلیل ضعیف شدن بدن دچار بیماریهای مکرر میشه!!!!

علائم آنورکسیا ( بیماری مانکنی ) فرد از لحاظ فیزیکی بشدت آسیب پذیر و باعث:

کم خونی ،

یبوست ،

مشکلات گوارشی ،

قاعدگی های بی نظم ( سه ماه یکبار ) ،

ورم مفاصل ،

مشکلات کلیه و استخوان و… در فرد میشه.

اما دسته دیگه ایی هم  هستند که کاملا برعکس گروه اول، ولی با یک هدف مشترک یعنی همون لاغری افراطی ولی با این تفاوت که این افراد به طرز عجیبی زیاد غذا می خورن ولی بعد از خوردن غذا عذاب وجدان میگیرن در نتیجه سعی میکنن غذا رو بالا بیارن یا ملیین بخورن… بطورکلی  افراد کمال گرا ، استرس های شدید روانی ، متاثر بودن از همسالان و رسانه ها و یا حتی بازیگران و مانکن ها و… در خطر درگیر شدن با این بیماری هستند.

بیماری مانکنی رو جدی بگیرید!؟

تمام این اتفاقات از عدم پذیرش خود ، بی رحمانه قضاوت کردن خود و کم و کاستی هامون رو بزرگتر از اون چیزی که هست زیر سوال می بریم در نتیجه برای تایید شدن دنبال راههای افراطی و کمال گرایی های دست نیافتنی می گردیم که با بدست آوردنش عیب هایی که می تونه در همه مردم هم باشه بپوشونیم و خودمون رو بی نقص نشون بدیم!؟ برای رسیدن به حال خوب و پذیرش اگاهانه از خودمون و رهایی از این بیماری نیازمند یک درمان همه جانبه است که در این مسیر روانشناس متخصص ما بهترین کمک کننده خواهند بود.

 

۷ دیدگاه ها
  • نازنین
    نوشته شده در ۱۲:۰۰h, ۳۱ فروردین پاسخ

    جالب بود.
    کجا می تونم بیشتر دربارش بدونم؟
    مشاوره تو این زمینه هم دارین؟

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۱۲:۵۸h, ۳۱ فروردین پاسخ

      سلام بزرگوار . بله شما می توانید از طریق سامانه ی رزرو وقت برای خودتان جلسه ی مشاوره بگیرید و همین طور می توانید از طریق دنبال کردن اینستاگرام مجموعه به نشانی dr_makhdoumi و همین طور کانال آپارات ما از محتویات ما استفاده نمایید.

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۱۳:۱۶h, ۳۱ فروردین پاسخ

      سلام . بله حتما .شما با رزرو وقت مشاوره در سایت ما می توانید در زمینه های روانشناختی مشاوره دریافت نمایید همین طور با دادن آزمون های روانشناختی می توانید از وضعیت خود آگاهی بهتری دریافت کنید .

  • مرضیه باقرنیا
    نوشته شده در ۰۶:۰۸h, ۰۲ اردیبهشت پاسخ

    بیماری عجیبی بود جدا

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۰۶:۱۵h, ۰۲ اردیبهشت پاسخ

      بله وسواس ها و اختلالات متنوعی وجود دارد . ممنون از توجه شما

  • سمانه روشن پژوه
    نوشته شده در ۰۸:۴۰h, ۲۵ اردیبهشت پاسخ

    چه بیماری بود ممنونم از اگاهی رسانی
    لطفا بیشتر درباره اختلالات جدید مطالب بگذارید

    • drmakhdoumi
      نوشته شده در ۰۷:۱۲h, ۲۷ اردیبهشت پاسخ

      سلام خیلی ممنون از شما . در ادامه در مورد تمامی اختلالات روانشناختی مطالب علمی را قرار خواهیم داد . تشکر

ارسال یک نظر

نوبت دهی درباره ما خانه وبلاگ جست و جو